Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Meghívó

2009.12.12.

A Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár és a Kemenesaljai Berzsenyi Asztaltársaság tisztelettel meghívja Önt, családját és ismerőseit 2009. december 17-én, csütörtökön 17.30 órakor a KMKK Kresznerics Ferenc Könyvtárába a „Könyvbemutató és kedvezményes karácsonyi vásár a szombathelyi B.K.L. Kiadó kínálatából” című rendezvényünkre.


Házigazda:

Kovács Ferenc országgyűlési képviselő,

a Vas Megyei Közgyűlés elnöke

 

Vendégek:

Boda László, a Kiadó vezetője és Kukor Ferenc, Majthényi László, dr. Nagy Zoltán szerzők




A magyarság életében a mai napig sok szempontból rendkívül fontos esemény a disznóvágás, a disznótor, a disznótoros ételek készítése. A könyv érdekfeszítően és rendkívül széleskörűen mutatja be népi kultúránk e lényeges szokásrendszerét, gyakorlati tartalmát. E mellett mintegy 60 recept buzdít a disznótoros ételek elkészítésére.

 

 

 

 

 A színes könyv igazi csemege a kultúra iránt érdeklődő turistáknak, hisz élvezetes stílusban mutatja be Nyugat-Dunántúl legfontosabb, közel 250 látnivalóját. A templomok, várak, kastélyok, tájházak, múzeumok, kisebb kiállítások mellett számos érdekes tárgyi emlék, a történelem forgószínpadának legszínesebb eseményei, a régió borvidékeinek kínálata, a jellegzetes ételek és a gyógyító fürdőkultúra egyaránt megtalálható e kínálatban. A szerzők alapos munkát végeztek, hisz még a három megyéhez köthető művészek élete, munkássága is előtérbe kerül. Az utolsó, Csillagszóró című fejezet a tájegység egyedi, csak ahelyütt megélhető különlegességeit villantja fel.

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb