Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Négycsillagos városok – Celldömölk és Malbun

2016.03.02.

A Liechtensteini Hercegségben fekvő Malbun és városunk között mindenképpen van egy hasonlóság: négycsillagos JUFA szállodákkal rendelkeznek. Városunk vezetése meghívást kapott a malbuni síparadicsom közepén, 1600 méter magasan lévő új szálloda avatására. 

Ötvenötödik szállodáját adta át a JUFA osztrák szállodalánc február utolsó hétvégéjén. A 26-tól 28-ig tartó rendezvénysorozaton Fehér László polgármester, Söptei Józsefné alpolgármester, Farkas Gábor jegyző képviselte Celldömölköt, s tolmácsként elkísérte őket Szomju Tamás, a Berzsenyi Dániel Gimnázium pedagógusa. – 2014 tavaszán nyitotta meg a szállodát és a kempinget a JUFA városunkban, a kemping létesítése első volt a JUFA életében, a celldömölki szálloda azonban már a 49. volt a sorban – emlékeztetett Fehér László. – Két év elteltével pedig már az 55. szállodájuk is fogadhatja a vendégeket. Immár négy országban, Ausztriában, Németországban, Magyarországon és – Európa negyedik, a Föld hatodik legkisebb állama – Liechtensteinben működtetnek szállodákat. A Svájc és Ausztria között fekvő, mindössze 160 négyzetkilométer területű hercegségben megnyílt szálloda épp úgy négycsillagos, mint a celldömölki, s büszkék vagyunk rá, hogy ez a két szálloda viseli a négy csillagot. Persze amíg nálunk a termálvízre alapozva épült meg a szálloda, addig az Alpokban fekvő település síparadicsomára építettek Malbunban. A városvezető kiemelte a házigazdák vendégszeretetét, s azt, hogy a szálloda avatón a JUFA vezetőin és a többi szálloda igazgatóin, települések képviselőin kívül a liechtensteini miniszterelnök és a gazdasági miniszter is ott voltak. Városi küldöttségünk találkozott Neutal község polgármesterével is. – Burgenland első JUFA vendégháza épült meg Neutalban. A Közép-Burgenland szívében fekvő kisváros és Celldömölk között mintegy 80 kilométernyi távolság van. Bár lakossága jóval kisebb, mint Celldömölké, történelmi gyökereink arra ösztönöznek bennünket, hogy a kulturális és sportélet, az oktatás területén teremtsünk kapcsolatot – mondta el Söptei Józsefné alpolgármester. Fehér László szólt arról is, hogy a JUFA vezetőivel is tárgyaltak a celldömölki fürdő üzemeltetéséről, a rövid és hosszú távú tervekről, fejlesztésekről. A megbeszélésük folytatása Celldömölkön március 21-én lesz, ami hosszú távon is kihathat Celldömölk és a JUFA

együttműködésére. Hangsúlyt fektet nek a sportturizmus erősítésére is, így – miután augusztus 20-án az új városi sportcsarnokot felavatja a város – a szállodában edzőtáborozó csapatok rendelkezésére bocsátják majd. Ezzel tovább nőhet a celldömölki szálloda és a fürdő vendégköre. A JUFA szállodák jól teljesítenek: tavaly 1,2 millió vendégéjszakájuk volt összesen. S ez a szám gyarapodhat azzal is, hogy már a következő szállodájukat 2017 tavaszán szeretnék megnyitni Hamburgban. A 35 állandó lakossal rendelkező liechtensteini Malbun és az 1,7 millió lakosú Hamburg mellett 11 és fél ezer lakosával Celldömölk is megtalálta a helyét a JUFA hotelek között.


ÚK

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb