Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

A Tulipánfesztivál második napja

2015.04.20.

Németh Nóra

A fesztivál második napján is kitartott a mostoha időjárás. Hiába pakolta ki portékáit a Kemenesi piac, a délelőtt folyamán csak kevesen merészkedtek ki a Szentháromság térre, hogy szemrevételezzék a helyi alkotók kézműves és gasztronómiai termékeit.  



Később azonban felbátorodtak a lakosok, a nap előrehaladtával egyre nagyobb lett az érdeklődés a fesztivál programkínálata iránt. Műsorszám pedig akadt bőven. Elsőként az Ultraviolák és a Tücsök bábcsoport előadását tekinthette meg a közönség, majd a Soltis Lajos Színház szórakoztatta vásári komédiáival a téren egybegyűlteket. A színpadon zajló műsorok mellett természetesen további kísérőprogramok is várták a látogatókat, mindenkinek lehetősége nyílt kipróbálni az arc- és hennafestést, vagy lefotóztathatta magát Hagymácska és Tulipánherceg bőrében.

 

Kora délután a Tulipános Népi Játékpark is megnyitotta kapuit, kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatták a különböző logikai és ügyességi fajátékokat, a kirakótól kezdve a társasokon át egészen a teknőhorgászatig. Később aztán kezdetét vette a zenés műsorszámok sorozata, melyet fél négykor a Kenyeriből érkező Rábamenti Citerazenekar „Tulipános jókedvemből…” című műsora nyitott. Ezt követően a neves zenészekből és énekesekből álló Papa Jazz Seven koncertje következett, akik a dixieland, a ragtime és a tradicionális jazz világába kalauzolták a közönséget. A dixieland zenekart a fiatal tehetségekből álló Makoya együttes műsora követte, akik sajátos feldolgozásban prezentálták a különböző műfajban alkotó nagynevű zenekarok slágereit.

 

A zenei produkciókat eredményhirdetés szakította meg a színpadon, kihirdetésre került a „fesztivál süteménye” cím, amelyet az a két kreatív cukrász vehetett át, akiknek a tulipán jegyében készült tortája a leginkább elnyerte a zsűri tetszését. Végül az est és a fesztivál főattrakciója következett, a 2009-ben újra összeállt Piramis lépett a színpadra. Az őstagok mellett Nyemcsók János énekessel és Vörös Gábor basszusgitárossal kiegészült zenekar minden bizonnyal a fesztivál legjobban várt eseményének számított a közönség köreiben is. „Azt veszem észre öreg fejemmel, hogy a fiatalokat is érdekli a zenénk” – nyilatkozta a koncert előtt Závodi János, a Piramis együttes gitárosa. „Talán otthon hallgatták a dalainkat, esetleg a szüleik elhozták őket a koncertjeinkre, mindenesetre nem ritka, hogy négy-öt éves rajongókkal is találkozunk. Rengeteg emlékezetes bulit csináltunk már, vagy mondhatnám azt is, hogy minden bulink emlékezetes. Biztos vagyok benn, hogy innen is úgy jövünk majd le a színpadról, hogy egy eszelősen jól sikerült koncerten leszünk túl, ami tetszett mindenkinek. „Ez amolyan pingpongszerű dolog: a közönség doppingol bennünket, mi pedig úgy gondolom a közönséget. Mindig azt szoktam mondani, hogy egy ilyen hétvégi buli után négy-öt napig nagyon jól elvagyok, szóval az biztos, hogy a koncert után négy-öt napig Celldömölk lesz a csúcs” – fűzte hozzá Nyemcsók János, a zenekar énekese. A közönség teljesen megtöltötte a KMKK előtti teret a Piramis koncertjén, akik repertoárjukból főként a zenekar történetének legnagyobb slágereit játszották, úgymint a Becsület, a Kívánj igazi ünnepet vagy a Ha volna két életem. A háromnapos fesztivál utolsó napján, vasárnap délután lehetőség nyílt kisvonattal körbejárni a Tulipán utat, este 8 órakor pedig Egyházi Géza sztárvendég szereplésével operett gála zárta a rendezvényt. A rossz idő ellenére ismét nagy volt az érdeklődés a Tulipán fesztivál iránt, így a szervezők méltán bízhatnak abban, hogy hasonlóan színvonalas programokkal és fellépőkkel valóban hagyományt teremthet a rendezvény. 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb