Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Örömvasárnap alkalmából lobbant fel a harmadik gyertyaláng

2014.12.15.

Németh Nóra

Elérkezett advent harmadik vasárnapja, ez alkalomból a harmadik gyertya is meggyulladt a főtéri óriáskoszorún. December 13-án nagy volt az érdeklődés a hagyományos gyertyagyújtó ünnepség iránt, ezúttal az időjárás is kegyes volt a közönséghez.  



Az ünnepi műsort az Ádám Jenő Zeneiskola tanárainak harangjátéka nyitotta, akik hangszereiken klasszikus karácsonyi dallamokat idéztek. A közös zenélést követően Fehér László polgármester mondott köszöntőt az egybegyűlteknek. „Az Advent, a karácsony maga a várakozás, a szeretet”-osztotta meg ünnepi gondolatait a polgármester. „Ilyenkor felidézzük a legszebb pillanatokat, és minden szépségét, jóságát elraktározzuk lelkünkben, hogy ebből meríthessünk erőt az elkövetkező új év napjaira is. Az ünnep hangulatában a másik emberre figyelünk, és arra gondolunk, hogy mit nyújthatnánk szeretteinknek, azoknak, akik fontosak számunkra.” A polgármester köszöntőjét a történelmi egyházak képviselőinek ünnepi igehirdetése követte. Dr. Koltai Jenő katolikus plébános, Németh Tamás református és Kerekes Csaba evangélikus lelkész az öröm vasárnapjáról tartottak prédikációt, amellyel a megváltó eljövetelének közelségét ünneplik, majd a polgármesterrel közösen gyújtották meg az adventi koszorú egyetlen rózsaszín gyertyáját.



A harmadik adventi láng fellobbanása után a Celldömölki Városi Általános Iskola igazgatója, Danka Adél mondta el ünnepi köszöntőjét, majd a műsor a Városi Általános Iskola diákjainak verses-zenés előadásával folytatódott, amelyben a tanulók betlehemjátékkal és gyertyafényes tánccal kedveskedtek a közönségnek. A programokat a Berzsenyi Táncszínház produkciója zárta, majd a műsorokat követően a szervezők a téren felállított bódéknál ismét étellel és meleg itallal fogadták a járókelőket. 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb