Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Földi szúnyoggyérítés

2024.06.24.

 


 

 


 


 


Tisztelt Lakosság!


Magyarország Kormánya elrendelte az ország területén történő csípőszúnyogok gyérítését, melyhez fedezetet is biztosít. Az Önök részéről a

gyérítések semmilyen gazdasági tranzakciót nem igényelnek. A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a Szerocor Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választotta ki.


Celldömölk településen az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül: A földi kémiai védekezés 2024. június 28-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2024. június 29-30.


A lárvák elleni védekezés földi és légi biológiai módszerekkel, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezelések földi kémiai módszerekkel történnek, a

szakértők által meghatározott területeken. Egyes területeken a népegészségügyi hatóság külön engedélyével légi kémiai szúnyogirtás is történhet. A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A kémiai irtás során felhasznált készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. A készítmény engedélye alapján a kezelést megelőzően az illetékes települési önkormányzatnak az érintett terület lakosságát értesíteni kell. Az értesítés történhet például nyomtatott, sugárzott vagy online kommunikáció útján Kérem, hogy a lakosság előírt tájékoztatását elvégezni szíveskedjenek , továbbá a 16/2017 (VIII.7.) EMMI rendelet alapján kérném, hogy a jegyzői iroda még a mai napon értesítse ki a méhészeket. Munkájuk megkönnyítése érdekében csatolunk egy honlapon (vagy más kommunikációs csatornán) közzé tehető tájékoztatót, valamint egy méhész kiértesítő formanyomtatványt.
 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb