Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Adatvédelmi tájékoztató - kamerarendszer

2023.01.01.

 


ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ


KÉPRÖGZÍTÉSRE ALKALMAS KAMERÁVAL


MEGFIGYELT TERÜLET!


 


1./ Az adatgyűjtés ténye: Az Info törvény (2011. évi CXII. törvény) és a Rendőrségi törvény (1994. évi XXXIV. törvény) alapján a kamera látószögével érzékelt közterületen elektronikus megfigyelő rendszer működik.


2./ Az érintettek köre: a kamera hatáskörzetében képfelvétel rögzítésére alkalmas elektronikus megfigyelő-rendszer által megfigyelt területre belépő és ott tartózkodó személyek.


3./ Az adatkezelés célja: az élet- és vagyonbiztonság, valamint a jogsértések, szabálysértések, bűncselekmények észlelése, az elkövető tettenérése, a jogsértő cselekmények megelőzése, azok bizonyítása.


4./ Az adatkezelés jogalapja: az Info törvény 5. § (1). bekezdése és az Rtv. 42. 42/A. §§-ok, továbbá az érintett hozzájárulása, amelyek alapján hozzájárulása megadottnak tekintendő, amennyiben ezen adatvédelmi tájékoztató megismerését követően az érintett a kamera hatáskörzetébe belép és/vagy ott tartózkodik.


5./ Az adatkezelés időtartama: a törvényi felhatalmazás alapján a kép- és hangfelvétel a rögzítéstől számított 30 munkanapig tárolható felhasználás hiányában, ezt követően haladéktalanul megsemmisítésre, törlésre kerül, amennyiben nem szükséges a felhasználása.


6./ Az adatkezelő meghatározása: a közterületfelügyelet, az eljáró rendőri szerv és képviselője.


7./ Jogorvoslat: az érintettek az adatkezelés teljes időtartama alatt élhetnek az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben biztosított jogaikkal, további igényérvényesítés esetén Bírósághoz vagy az adatvédelmi hatósághoz (www.naih.hu, tel: 06-1/391-1400) is fordulhatnak.

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb