Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Népszámlálás 2022.

2022.05.31.

  


 


 


 


 

 Tisztelt Lakosság!




A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október 1. és november 28. között a Magyar Köztársaság területén népszámlálást tart. A népszámlálás eredményes lebonyolításában kiemelkedő szerepet játszanak az adatfelvételt végrehajtó számlálóbiztosok. Feladatuk a körzetük bejárása, a körzethez tartozó, az internetes önkitöltési időszakban le nem zárt címek felkeresése, az interjúk és az adatfelvétel lebonyolítása, valamint a címek pontosítása, az esetleges új címek felvétele. Munkájukat közvetlenül a felülvizsgáló irányítja és felügyeli.


A számlálóbiztosnak a 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajló terepmunka során kb. 200 címen kell címellenőrzést végeznie, és kb. 130–150 címen kell kérdőívet kitöltenie tableten. Az adatfelvételhez szükséges tabletet a KSH biztosítja.


Ennek a felelősségteljes munkának az ellátásához kérem a Tisztelt Lakosság segítségét.


A számlálóbiztos személyével kapcsolatos elvárások:


·         saját elektronikai eszköz (pl.: PC, laptop, tablet) internet hozzáféréssel (e-learning oktatáshoz, vizsgához és kapcsolattartáshoz)


·         e-mail cím és mobiltelefonos elérhetőség


·         18. életév betöltése


·         legalább középfokú végzettség


A számlálóbiztosi munkára olyan személyek jelentkezését várjuk:


·         akik magabiztos számítógépes ismerettel rendelkeznek, illetve jártasak érintőképernyős készülékek használatában


·         pontosan tudják követni az előírásokat


·         betartják a határidőket


·         jó kapcsolatteremtő- és beszédkészséggel rendelkeznek


·         képesek a munka okozta fizikai és szellemi megterhelés, az esetleges konfliktusok elviselésére


·         vállalják az új ismeretek elsajátítását, a kapott válaszok bizalmas kezelését és a népszámlálás idején más adatgyűjtési és kereskedelmi ügynöki tevékenység mellőzését.


Előnyt jelent


·         a felsőfokú végzettség, továbbá


·         ha korábban részt vett népszámlálásban, mikrocenzusban, vagy más KSH lakossági adatfelvételben számlálóbiztosként, és munkáját jó minőségben végezte el.


Kérek mindenkit, aki rendelkezik a felsorolt képességekkel és kedvet érez a népszámlálási munkában való részvételhez, jelentkezzen számlálóbiztosnak! 


Jelentkezni a Celldömölki Közös Önkormányzati Hivatalban (9500 Celldömölk, Városháza tér 1.), a portán leadott "Számlálóbiztosi jelentkezési lap" kitöltésével, aláírásával lehet valamint a nepszamlalas@celldomolk.hu email címre is megküldheti.


Jelentkezési lap kérhető a Celldömölki Közös Önkormányzati Hivatal portáján, illetve letölthető innen: Számlálóbiztosi jelentkezési lap




Jelentkezési határidő: 2022. július 29. péntek




A számlálóbiztosok a helyi népszámlálási felelőssel (jegyző) kötnek megbízási szerződést, amelyre azután kerül sor, hogy a számlálóbiztosi teendőket tartalmazó online tananyagot elsajátították, és erről sikeres e-learning vizsgát tettek.


A munkavégzésért a KSH a Kormány 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelete szerinti normatíva alapján meghatározott díjazást biztosít. (A bruttó díjazás: kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás 300 Ft/cím, összeírás körébe tartozó cím összeírása 300 Ft/cím, személyek összeírása 620 Ft/személy, felkészülési és kapcsolattartási díj: 25.000 Ft)


Hivatalunk népszámlálási ügyintézőjének telefonos elérhetősége:

Szücs Andrea: +36 95 777 823


A népszámlálással kapcsolatos bővebb információk megtalálhatók a www.nepszamlalas2022.hu oldalon.


Kérem, hogy a lehetőségek szerint minél többen jelentkezzenek segítve ezzel a munkánkat.


Adatkezelési tájékoztató



Celldömölk, 2022. május 31.


Köszönettel:


 


Farkas Gábor


jegyző

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb