Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00203

2018.12.18.

 


 


 


Celldömölk 40 – aktívan jubiláló városunkban


 


Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00203


Kedvezményezett:


Celldömölk Város Önkormányzata


9500 Celldömölk, Városháza tér 1.


Szerződött támogatás összege: 6.238.759 Ft


Támogatás mértéke: 100 %


Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.12.17.


A Celldömölk 40 – aktívan jubiláló városunkban projektcím utal arra, hogy 2019 jelentős esemény városunk életében: 40 évvel ezelőtt, 1979-ben avatták várossá Celldömölköt. A projekt során olyan közösségi rendezvényeket kívánunk megvalósítani, amelyek kiegészítik a hagyományos rendezvényeinket, újszerű programokkal szóltjuk meg a helyi közösséget. Minden korosztályra figyelve valósulnak meg a programok, egyének és családok, baráti közösségek számára. A projekt során megvalósítandó tevékenységeknél cél a hátrányos helyzetűek esélyeinek javítása. Olyan szabadidős tevékenységformákat kínálunk, melyeknek közösségfejlesztő és -építő jellege van.


A közösségi életet erősítjük a kulturális és közösségi rendezvények szervezésével, együttműködve a helyi szinten aktív közösségekkel, ezáltal aktivizáljuk a lakosságot. Bemutatjuk a helyi közösségek számára a kulturális értékeket, hagyományos és innovatív módon. A szórakoztató és sportprogramok által a hátrányos helyzetű egyének, családok számára aktív kikapcsolódási lehetőséget kínálunk.


A projekt során megvalósítandó programok a városi jubileumi évben hangsúlyossá teszik az összetartozás élményét, a közös kikapcsolódási, szórakozási, kulturális és sportolási lehetőségek biztosítják azt az érzést, hogy jó Celldömölkön élni. A programsorozat téltől őszig végig kíséri a jubiláló város egész évét, a rendezvények és programok többféle érdeklődésűek igényét is kielégítik.


A városban élők igényeit szeretnénk kielégíteni, így a gyermekektől kezdve a nagyszülők korosztályáig, egyéneknek és családoknak nyújtunk programokat. A kulturális programok között hangversenyek és pódiumelőadások, sportolási lehetőségek, szórakoztató koncertek, szabadtéri mozielőadások biztosítják azt, hogy a témák iránt érdeklődők nagy számban vegyenek részt a projekt során megvalósuló rendezvényeken.


 


A projekt során a következő közösség programok megvalósítására kerül sor:


 


1. Celldömölk-köszöntő


Celldömölköt 1979. január 6-án avatták várossá. A jubileumi évbe, 2019-re szilveszterről újévre áthangolódva közös szilveszterezés valósul meg a városlakókkal együtt. A köztéren rendezendő program keretében a fejlődő, élhető város kap hangsúlyos szerepet, az együttlét a város-identitás érzését erősíti. A programban koncerttel és tűzijátékkal köszöntjük a negyvenéves várost.


 


2. Sportoljunk együtt! – Korcsolyapálya a város közepén


Celldömölk kiváló sportolási lehetőségekkel bír, a sportegyesületeiben sportoló igazolt sportolók mellett számos szabadidős sportot űzhetnek a városlakók. Mindehhez színvonalas infrastruktúrával, sportpályákkal és sportcsarnokokkal, uszodával rendelkezik a város. A városközponti téren a városavatás napjától két hétig létesítendő korcsolyapálya hiánypótló a város életében, hiszen Celldömölk nem rendelkezik állandó jégpályával. A téli sportot űzők számára elhozzuk, „hazahozzuk” a lehetőséget. A pálya ingyenes korcsolyázási lehetőséget biztosít az érdeklődők számára, az oktatási és nevelési intézményekbe járó gyerekek és fiatalok szervezett keretek között vehetik igénybe.


 


3. PikNik Mozi – Szabadtéri mozi-hétvége


2018-ban egyesületi szervezésben zajlott szabadtéri mozi, ami nagy sikernek örvendett. A program folytatást kíván, így az önkormányzat szervezésében valósul meg az immár hétvégére kibővített PikNik Mozi. A rendezvény során pénteken és szombaton két film szabadtéri, a nézők számára ingyenes vetítésére kerül sor, melyek minden korosztályt megszólítanak. A választott filmek maradandó filmélményt nyújtanak a nézőknek tartalmuknál és a vetítés hangulatánál fogva egyaránt.


 


4. Pódiumra fel! – Szórakoztató programsorozat


Celldömölk közterei kiválóan alkalmasak a pódium-előadásokra. Ezt a lehetőséget kiaknázva kívánunk pódium-előadásokat szervezni a jubileumi évben tavasztól őszig. Az öt alkalomból egy, a májusköszöntő program igazi majálissá válik. A rendezvényeken a helyi közösségek mutatkoznak be, kulturális értékeket felsorakoztatva a komolyzenétől kezdve a színházi életen át a szórakoztató zenéig.

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb