Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00612

2021.01.12.

 



 


 


„Kerékpáros pihenőhely kialakítása és kutak felújítása”


 


Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00612


Kedvezményezett:


Celldömölk Város Önkormányzata 9500 Celldömölk, Városháza tér 1.


Szerződött támogatás összege: 15.905.099 Ft


Támogatás mértéke: 100 %


Projekt befejezési dátuma: 2022.09.30.


A projekt tartalma:


A Celldömölkön aktív kerékpáros életvitelt élők számára a város főterén és a Katolikus templom előtti parkos területen kialakításra kerül egy közösségi zöld tér, ahol a biciklisek pihenhetnek, beszélgethetnek, felfrissülhetnek. A fejlesztéssel ösztönözni kívánjuk a lakosságot a környezettudatos közlekedésre, így csökkentve a belvárosban az autóforgalmat. A belvárosi részt tekintve hiánypótló beruházásra kerül sor, hiszen ott eddig még nem épült kerékpárosok számára ilyen hely.


A projekt során a Ság hegy Térsége Turisztikai Egyesület irodájának mellett elhelyezkedő eddig alulhasznosított területen és a Katolikus templom előtti parkos területen kerül kialakításra olyan kerékpáros közösségi pihenőhely, mikró tér, amely a celldömölki biciklisek részére nyújt kerékpár tárolási, pihenési, közösségi találkozási helyszínt. A helyi fejlesztési stratégiában megfogalmazott célokhoz illeszkedve fontosnak tartjuk, hogy a kerékpárosok speciális igényeit kielégítő funkciókkal rendelkező nyitott komfortos tér kerüljön kialakításra, amely hatással tud lenni egy aktív közösség és a társadalmi kapcsolatok erősítésére.


A megvalósítás során mind a kettő helyszínen fém kerékpártárolók telepítésére kerül sor. A pihenőhelyek területén szilárd térburkolat készül. A fejlesztés területén jó minőségű a városi környezethez anyagában és stílusában egyaránt illeszkedő, illetve egymással is harmonizáló megjelenésű köztéri padok és hulladékgyűjtők kerülnek elhelyezésre. A vízvételi lehetőség megteremtése érdekében felújításra kerül a Szent István és a Zsolnay kút.

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb